Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Öğretmenler Günü'nü coşkuyla kutladık

Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü, ilçemizde düzenlenen törenlerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, ilçemizde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Kutlama programı çerçevesinde ilk tören Erdek Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti.
Saat: 10.30`da başlayan tören, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Ömer Ceylan`ın Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı. Ardından törene katılan protokol ve öğretmenlerin 1 dakikalık saygı duruşunda bulunması ve istiklal marşının söylenmesi ile son buldu.
Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından ikinci tören saat 11.00`de Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleşti. Buradaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okuması ile başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan ve emekli öğretmen Kemalettin Silat tarafından yapıldı.
Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli emekli olmaya hak kazanan öğretmenlerden İlkay Bilginişi, Ali Kaya, Metin Sarı, Kemalettin Silat`a hizmet şeref belgelerini takdim etti.
Kaymakam Demirelli, yaptığı konuşmasında başta Erdek`li öğretmenler olmak üzere bütün öğretmenlerin gününü kutladığını ifade etti.

Öğretmenleri bilginin paylaşılması ve aktarılması yönünde çok önemli kişiler olduğunu dile getiren Kaymakam Demirelli, “Bir ülkede öğretmenlere verilen değer, önem ve eğitime aktarılan kaynak ile o ülkenin gelişmişliği aynı orandadır. Eğitimde en temel unsur öğretmenlerdir. Toplumda en zor ve kutsal görevi öğretmenliktir. Ülkemizin her başarası altında öğretmenlerimiz yatmaktadır. Burada bulunan ve ülkemizde görev yapan bütün öğretmenlerin önünde saygı ile eğiliyor, günlerini kutluyorum." dedi.
Göreve yeni başlayacak olan öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden program ilçemizde düzenlenen öğretmenler günü konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi, Erdek Kız Meslek ve Teknik Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisi ve öğretmenlerin hazırladığı musiki ile son buldu.
24 Kasım Öğretmenler Günü programına, Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erdem Eren, siyasi parti başkanları, belediye meclis üyeleri öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli